Sterownik czasowy do hydroforu

Różne ogłoszenia - kupię, sprzedam, zamienię, wynajmę oddam :)
Regulamin forum
Oczywiście ogłoszenia są darmowe a ich treści nie mogą być sprzeczne z prawem i dobrymi obyczajami.
Awatar użytkownika
czp01
Posty: 1112
Rejestracja: 24 paź 2013, o 22:03
Lokalizacja: Rybnik
Kontakt:

Sterownik czasowy do hydroforu

Post autor: czp01 » 12 cze 2019, o 09:50

Hej.

Potrzebuję do hydroforu ( najlepiej wpinany do gniazdka) taki wyłącznik czasowy.

Jak to powinno działać:

- wyłącznik jest wpięty cały czas do gniazdka a do niego zasilanie hydroforu i cały czas podaje prąd,
- wyłącznik powinien mieć możliwość zaprogramowania czasu pracy np.3 ,
- gdy hydrofor się uruchomi i pompowałby wodę ponad nastawiony czas np. 3 minut to wyłączy się zasilanie hydroforu i wybije jakiś tam wyłącznik,
- po takim wybiciu ponowne uruchomienie możliwe by było po ponownym wciśnięciu tego zabezpieczenia,
- jak hydrofor wyrobi się z czasem do tych 3 minut to nic się nie dzieje.

:)

To ma służyć dodatkowemu zabezpieczeniu pompy hydroforu.

Kiedyś widziałem gdzieś taki programator czasu pracy ale jakoś nie potrafię go w sieci znaleźć.

Ktoś gdzieś coś widział to proszę o namiary :)
________________________________________
Mój sterownik verbomat
Kocioł Kielar ECO2 35/25 kw
Powierzchnia użytkowa budynku 308 m2
Powierzchnia ogrzewana 240m2 z kotłownią
Zestawienia oraz bieżące statystyki spalania

Awatar użytkownika
czp01
Posty: 1112
Rejestracja: 24 paź 2013, o 22:03
Lokalizacja: Rybnik
Kontakt:

Re: Sterownik czasowy do hydroforu

Post autor: czp01 » 13 cze 2019, o 15:55

Chyba znalazłem to o co mi chodziło

https://www.pamel.pl/sklep/prestashop/p ... pzc-i.html
Załączniki
zabezpieczenie-czasowe-pzc-i.jpg
________________________________________
Mój sterownik verbomat
Kocioł Kielar ECO2 35/25 kw
Powierzchnia użytkowa budynku 308 m2
Powierzchnia ogrzewana 240m2 z kotłownią
Zestawienia oraz bieżące statystyki spalania

Rafal
Posty: 558
Rejestracja: 29 lis 2017, o 21:31
Lokalizacja: Kielcza

Re: Sterownik czasowy do hydroforu

Post autor: Rafal » 15 cze 2019, o 14:36

Tak z ciekawości w jakim celu ci to ma służyć ?

Wysłane z mojego Redmi 4X przy użyciu Tapatalka


Awatar użytkownika
czp01
Posty: 1112
Rejestracja: 24 paź 2013, o 22:03
Lokalizacja: Rybnik
Kontakt:

Re: Sterownik czasowy do hydroforu

Post autor: czp01 » 16 cze 2019, o 20:24

Potrzebuje jakiś sterownik aby wyłączył mi hydrofor jak nie może dobić zbiornika ( bo woda np. w studni jest za nisko) i chodzi w kółko i może się spalić
a tak ustawię mu na sterze ze 3 minuty i jak w tym czasie nie nabije zbiornika to sterownik odetnie mu prąd i po sprawie :)
________________________________________
Mój sterownik verbomat
Kocioł Kielar ECO2 35/25 kw
Powierzchnia użytkowa budynku 308 m2
Powierzchnia ogrzewana 240m2 z kotłownią
Zestawienia oraz bieżące statystyki spalania

Rafal
Posty: 558
Rejestracja: 29 lis 2017, o 21:31
Lokalizacja: Kielcza

Re: Sterownik czasowy do hydroforu

Post autor: Rafal » 16 cze 2019, o 21:22

A nie lepiej w studni wbić filter i będzie po problemie. Ja tak mam i nigdy mi wody nie brakło

Wysłane z mojego Redmi 4X przy użyciu Tapatalka


Awatar użytkownika
czp01
Posty: 1112
Rejestracja: 24 paź 2013, o 22:03
Lokalizacja: Rybnik
Kontakt:

Re: Sterownik czasowy do hydroforu

Post autor: czp01 » 16 cze 2019, o 23:05

Zwykła studnia z kręgami. Na dole węża ssącego jest filtr ale problem jest taki, że jak lustro wody w upały obniża się w okolice 8 ( i poniżej 8 metrów ) czyli na granicy możliwości fizycznych hydroforu to on po prostu nie daje rady tak wysoko wyciągnąć wody i przy za długiej pracy pompa może po prostu paść. Filtr tu nic nie pomaga :)
________________________________________
Mój sterownik verbomat
Kocioł Kielar ECO2 35/25 kw
Powierzchnia użytkowa budynku 308 m2
Powierzchnia ogrzewana 240m2 z kotłownią
Zestawienia oraz bieżące statystyki spalania

Rafal
Posty: 558
Rejestracja: 29 lis 2017, o 21:31
Lokalizacja: Kielcza

Re: Sterownik czasowy do hydroforu

Post autor: Rafal » 17 cze 2019, o 06:50

Myślałem że wody brakuje a tu inny problem. Lepiej się sprawdza pompa głębinowa

Wysłane z mojego Redmi Note 6 Pro przy użyciu Tapatalka


Awatar użytkownika
czp01
Posty: 1112
Rejestracja: 24 paź 2013, o 22:03
Lokalizacja: Rybnik
Kontakt:

Re: Sterownik czasowy do hydroforu

Post autor: czp01 » 17 cze 2019, o 07:59

Fakt głębinowa byłaby lepsza i wydajniejsza i nad tym myślę aż dojrzeje :)
________________________________________
Mój sterownik verbomat
Kocioł Kielar ECO2 35/25 kw
Powierzchnia użytkowa budynku 308 m2
Powierzchnia ogrzewana 240m2 z kotłownią
Zestawienia oraz bieżące statystyki spalania

Rafal
Posty: 558
Rejestracja: 29 lis 2017, o 21:31
Lokalizacja: Kielcza

Re: Sterownik czasowy do hydroforu

Post autor: Rafal » 17 cze 2019, o 08:05

Polecam z omnigeny nie są drogie a dobre sam taką posiadam.

Wysłane z mojego Redmi 4X przy użyciu Tapatalka


Awatar użytkownika
czp01
Posty: 1112
Rejestracja: 24 paź 2013, o 22:03
Lokalizacja: Rybnik
Kontakt:

Re: Sterownik czasowy do hydroforu

Post autor: czp01 » 20 cze 2019, o 09:20

Rafał - masz studnię kopaną z kręgami czy masz głębinową i jak masz zestawioną tą pompę głębinową ? Pompuje Ci wodę przez zbiornik hydroforowy (przeponowy) czy bezpośrednio do sieci ?
________________________________________
Mój sterownik verbomat
Kocioł Kielar ECO2 35/25 kw
Powierzchnia użytkowa budynku 308 m2
Powierzchnia ogrzewana 240m2 z kotłownią
Zestawienia oraz bieżące statystyki spalania

Rafal
Posty: 558
Rejestracja: 29 lis 2017, o 21:31
Lokalizacja: Kielcza

Re: Sterownik czasowy do hydroforu

Post autor: Rafal » 20 cze 2019, o 09:28

Ja mam studnie z kręgami ale brakowało mi wody więc wbiłem filtr z rury fi 110 od ziemi było do dna jest około 5.5m . Na początku miałem pompę z gardeny taką hydroforowa wydajność około 3.5 m/h wpięta prosto do sieci ale że ona ma już 10 lat to zainwestowałem w pompę z omnigeny http://aspompy-omnigena.pl/m/3-5-sc-3-1 ... ,3,313,622
Dołożyłem do niej zbiornik przeponowy 50l.
Wody mi nie brakuje a podlewam dużo nawadnianie trawnika basen itd.

Wysłane z mojego Redmi 4X przy użyciu Tapatalka


Rafal
Posty: 558
Rejestracja: 29 lis 2017, o 21:31
Lokalizacja: Kielcza

Re: Sterownik czasowy do hydroforu

Post autor: Rafal » 20 cze 2019, o 09:35

A pompą steruje to
http://www.omnigena.pl/index.php?action ... ion_id=245

Wysłane z mojego Redmi 4X przy użyciu Tapatalka


ODPOWIEDZ
kuchnie wrocław opinie