IE 42

Sterowniki kotłowe
staryk
Posty: 1255
Rejestracja: 29 lis 2017, o 22:07

Re: verbomat

Post autor: staryk » 3 lis 2018, o 20:13

Bo go ustawialem i nie mogłem dojść do ładu z nim to żeby nikt głupot nie oglądał. Powiem tak póki dla mnie varmo jedno wielkie rozczarowanie i cieszę się że nie kupiłem tyle ile chciałem... Ufff

Wysłane z mojego Nokia 3310 przy użyciu Tapatalka


staryk
Posty: 1255
Rejestracja: 29 lis 2017, o 22:07

Re: verbomat

Post autor: staryk » 3 lis 2018, o 20:27

Nie, nie. Palić teraz mi się już pali chyba ok, ale szczerze mówiąc liczyłem na coś więcej, np na mniejsze spalanie choćby przez to że nie spieka itd( fakt nie spieka ale spalanie takie samo raczej), ale np choćby to że zajmuje b dużo miejsca, choćby to że nigdy do tej pory nie kopcilo z zasobnika; przy varmo kopci, z miejscem też związane jest to że mogę max 120kg do zbiornika wepchnac gdzie groszku 180-200 jak się upchnelo. Powoduje to że przy podobnym spalaniu częściej trzeba dorzucić. Są to ma małe sprawy, ale jednak jeśli miałbym wybór nie poszedłbym w takiej cenie.
Na pewno na + jest to że jest to suche
Jakby się ktos spytał czy polecam to chyba jednak bym nie polecił z ww wymienionycb powodów.

Wysłane z mojego Nokia 3310 przy użyciu Tapatalka


staryk
Posty: 1255
Rejestracja: 29 lis 2017, o 22:07

Re: verbomat

Post autor: staryk » 3 lis 2018, o 21:06

1 ciężko było ustawić
2. Ilość miejsca ile zajmuje w kotłowni (dużo więcej niż EKO)
3. Dużo mniej wchodzi w baniak(której kocioł chodzi na pełnym baniaku)
4. Dymi przy otwartym baniaku dość mocno
5. Spalanie jak przy eko
6 cena

Może tak będzie lepiej. Nie jest tak że totalnie uważam że to gówno ale przy wyższej cenie w zakupie niż eko spodziewałem się czegoś więcej...

Wysłane z mojego Nokia 3310 przy użyciu Tapatalka


lukasz42
Posty: 229
Rejestracja: 4 sty 2018, o 21:43

Re: verbomat

Post autor: lukasz42 » 3 lis 2018, o 21:12

Rafał kupiłeś węgiel ?? ;)

Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka


Rafal
Posty: 397
Rejestracja: 29 lis 2017, o 21:31
Lokalizacja: Kielcza

Re: verbomat

Post autor: Rafal » 3 lis 2018, o 21:16

Jeszcze nie zostało mi jeszcze trochę

Wysłane z mojego Redmi 4X przy użyciu Tapatalka


lukasz42
Posty: 229
Rejestracja: 4 sty 2018, o 21:43

Re: verbomat

Post autor: lukasz42 » 3 lis 2018, o 21:19

A bedziesz go brać ;)

Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka


Rafal
Posty: 397
Rejestracja: 29 lis 2017, o 21:31
Lokalizacja: Kielcza

Re: verbomat

Post autor: Rafal » 3 lis 2018, o 21:20

Myślę że go wezmę

Wysłane z mojego Redmi 4X przy użyciu Tapatalka


lukasz42
Posty: 229
Rejestracja: 4 sty 2018, o 21:43

Re: verbomat

Post autor: lukasz42 » 3 lis 2018, o 21:21

Spoko spróbuj

Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka


lukasz42
Posty: 229
Rejestracja: 4 sty 2018, o 21:43

Re: verbomat

Post autor: lukasz42 » 3 lis 2018, o 21:34

Tak o zakupie wegla syberyjskiego;)

Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka


staryk
Posty: 1255
Rejestracja: 29 lis 2017, o 22:07

Re: verbomat

Post autor: staryk » 3 lis 2018, o 21:37

Bo jak pytałem jak ustawić to nikt nie odpowiadal to stwierdziłem że sam będę kombinował a Ciebie nie chciałem obciążać, bo z wypowiedzi Twoich wczesnejszych zrozumiałem że masz wy.... na ster w co było dla mnie do zrozumienia :)

Wysłane z mojego Nokia 3310 przy użyciu Tapatalka



vmilo
Administrator
Posty: 119
Rejestracja: 21 maja 2017, o 20:27

Re: verbomat

Post autor: vmilo » 11 lis 2018, o 09:15

Uwaga. Za niedługo ten wątek zostanie usunięty.

energotop
Administrator
Posty: 272
Rejestracja: 30 lis 2017, o 21:03

Re: verbomat

Post autor: energotop » 11 lis 2018, o 09:17

Dlaczego?

Wysłane z mojego Redmi Note 5 przy użyciu Tapatalka

180m2+ garaż 25, styropian średnia 7cm, podłoga 8cm, dach-wełna 25, okna - pakiety 3szybowe, 5 okien dachowych 78/140. CWU 140L. Kocioł OEP 16+ Batory 10+ IE42. REDMI NOTE 3.

Awatar użytkownika
czp01
Posty: 707
Rejestracja: 24 paź 2013, o 22:03
Lokalizacja: Rybnik
Kontakt:

Re: verbomat

Post autor: czp01 » 11 lis 2018, o 09:34

Jestem za nieusuwaniem wątku.

Zgromadzona w nim wiedza zawsze komuś się przyda.

:)
________________________________________
Mój sterownik verbomat
Kocioł Kielar ECO2 35/25 kw
Powierzchnia użytkowa budynku 308 m2
Powierzchnia ogrzewana 240m2 z kotłownią
Zestawienia oraz bieżące statystyki spalania

vmilo
Administrator
Posty: 119
Rejestracja: 21 maja 2017, o 20:27

Re: verbomat

Post autor: vmilo » 11 lis 2018, o 09:36

Temat "verbomatu" uważam za zakończony. W sprawie pomocy do producenta, lub do współtwórcy.

Awatar użytkownika
czp01
Posty: 707
Rejestracja: 24 paź 2013, o 22:03
Lokalizacja: Rybnik
Kontakt:

Re: verbomat

Post autor: czp01 » 11 lis 2018, o 09:56

Jasne jak komuś IE-42 będzie szwankował to będziemy dzwonić do producenta Leszka Janickiego tel. 790 472 748.

:(
________________________________________
Mój sterownik verbomat
Kocioł Kielar ECO2 35/25 kw
Powierzchnia użytkowa budynku 308 m2
Powierzchnia ogrzewana 240m2 z kotłownią
Zestawienia oraz bieżące statystyki spalania

lukasz42
Posty: 229
Rejestracja: 4 sty 2018, o 21:43

Re: verbomat

Post autor: lukasz42 » 11 lis 2018, o 10:09

Jestem za nie usuwaniem wątku ;) zawsze jakas pomoc sie może komuś przydać ;)

Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka


vmilo
Administrator
Posty: 119
Rejestracja: 21 maja 2017, o 20:27

Re: verbomat

Post autor: vmilo » 11 lis 2018, o 10:15

Ostatecznie zdecyduje właściciel.

Awatar użytkownika
czp
Administrator
Posty: 71
Rejestracja: 27 lis 2012, o 18:18
Lokalizacja: Rybnik
Kontakt:

Re: IE 42

Post autor: czp » 11 lis 2018, o 10:45

Zostanie - może się przydać

ODPOWIEDZ