IE 42

Sterowniki kotłowe
Rafal
Posty: 397
Rejestracja: 29 lis 2017, o 21:31
Lokalizacja: Kielcza

Re: verbomat

Post autor: Rafal » 4 paź 2018, o 15:59

Mi się kiedyś kolanko na wyjściu z bojlera zamieniło ale to był bardzo mały przepływ leciało choćby z ciulika

Wysłane z mojego Redmi 4X przy użyciu Tapatalka


staryk
Posty: 1255
Rejestracja: 29 lis 2017, o 22:07

Re: verbomat

Post autor: staryk » 7 paź 2018, o 12:01

Czy tez w od wczoraj non stop przychodza powiadomienia że sterownik stracił/nawiązał połączenie?

Wysłane z mojego Nokia 3310 przy użyciu Tapatalka


energotop
Administrator
Posty: 272
Rejestracja: 30 lis 2017, o 21:03

Re: verbomat

Post autor: energotop » 7 paź 2018, o 12:25

Wczoraj w nocy leżało połączenie ze stroną główną. A połączenie mi przychodzą bardzo często. Prawie codziennie.

Wysłane z mojego Redmi Note 5 przy użyciu Tapatalka

180m2+ garaż 25, styropian średnia 7cm, podłoga 8cm, dach-wełna 25, okna - pakiety 3szybowe, 5 okien dachowych 78/140. CWU 140L. Kocioł OEP 16+ Batory 10+ IE42. REDMI NOTE 3.

Awatar użytkownika
czp01
Posty: 707
Rejestracja: 24 paź 2013, o 22:03
Lokalizacja: Rybnik
Kontakt:

Re: verbomat

Post autor: czp01 » 7 paź 2018, o 13:47

U mnie wczoraj też wieczorem i w nocy padło połączenie ze stroną główną :(
No ale dzisiaj już jest .
________________________________________
Mój sterownik verbomat
Kocioł Kielar ECO2 35/25 kw
Powierzchnia użytkowa budynku 308 m2
Powierzchnia ogrzewana 240m2 z kotłownią
Zestawienia oraz bieżące statystyki spalania

lukasz42
Posty: 229
Rejestracja: 4 sty 2018, o 21:43

Re: verbomat

Post autor: lukasz42 » 7 paź 2018, o 14:12

U mnie tez caly wczorajszy dzien nie bylo dopiero coś pod wieczór wróciło...

Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka


Rafal
Posty: 397
Rejestracja: 29 lis 2017, o 21:31
Lokalizacja: Kielcza

Re: verbomat

Post autor: Rafal » 7 paź 2018, o 15:59

Nie rozumiem tej olewki od producenta

Wysłane z mojego Redmi 4X przy użyciu Tapatalka


staryk
Posty: 1255
Rejestracja: 29 lis 2017, o 22:07

Re: verbomat

Post autor: staryk » 7 paź 2018, o 16:06

Jak to nie. Mi odpisał ' u mnie działa' :)

Wysłane z mojego Nokia 3310 przy użyciu Tapatalka


Awatar użytkownika
czp01
Posty: 707
Rejestracja: 24 paź 2013, o 22:03
Lokalizacja: Rybnik
Kontakt:

Re: verbomat

Post autor: czp01 » 24 paź 2018, o 10:25

Widać, że zima się zbliża bo u mnie od wczoraj są systematyczne wyłączenia prądu. No ale nie są aż jakieś długie bo do 1,5 godziny i jak na razie sterownik po takich przerwach podejmuje pracę i daje rade :)
________________________________________
Mój sterownik verbomat
Kocioł Kielar ECO2 35/25 kw
Powierzchnia użytkowa budynku 308 m2
Powierzchnia ogrzewana 240m2 z kotłownią
Zestawienia oraz bieżące statystyki spalania

staryk
Posty: 1255
Rejestracja: 29 lis 2017, o 22:07

Re: verbomat

Post autor: staryk » 24 paź 2018, o 10:26

U mnie na varmo po 14l6h bez prądu wstał kocioł

Wysłane z mojego Nokia 3310 przy użyciu Tapatalka


Awatar użytkownika
czp01
Posty: 707
Rejestracja: 24 paź 2013, o 22:03
Lokalizacja: Rybnik
Kontakt:

Re: verbomat

Post autor: czp01 » 24 paź 2018, o 19:38

Znowu brak prądu - no ale trzeba to jakoś przeboleć

Wysłane z mojego MI 6 przy użyciu Tapatalka

________________________________________
Mój sterownik verbomat
Kocioł Kielar ECO2 35/25 kw
Powierzchnia użytkowa budynku 308 m2
Powierzchnia ogrzewana 240m2 z kotłownią
Zestawienia oraz bieżące statystyki spalania

rajmund

Re: verbomat

Post autor: rajmund » 24 paź 2018, o 22:45

Czesław nie ubolewaj -masz dobry palnik- piec- i sterownik -tylko nie do końca masz go dobrze ustawiony zdrówka

rajmund

Re: verbomat

Post autor: rajmund » 24 paź 2018, o 22:55

A tak oficjalnie nie wiesz co w dakonie tkwi-jaką masz siłę grzania twojego domciu
szukam takiego wymiennika-mam dość tych nowych wynalazków na papierze typu tych z innych forum po prostu interesy i kasa poza tym dno totalne

rajmund

Re: verbomat

Post autor: rajmund » 25 paź 2018, o 09:29

ja mam werba ustawionego na jedną moc przez 24 godz non stop i śmiga że hej- :lol:
bez prawa postoju :lol:
kto tam potrafi :lol:

Awatar użytkownika
czp01
Posty: 707
Rejestracja: 24 paź 2013, o 22:03
Lokalizacja: Rybnik
Kontakt:

Re: verbomat

Post autor: czp01 » 25 paź 2018, o 11:10

Eeeee no wstydzę się - ale ja zwykły użytkownik kotłowy to cudów nie potrafię. Ustawione mam prawie jak w ubiegłym sezonie i jak na razie to śmiga, a że teraz czasem się odstawi to trudno bo nie ma za bardzo czego grzać.

20 dni na jednym zbiorniku i nie wygląda to najgorzej :)
Załączniki
IMG_20181024_105026.jpg
________________________________________
Mój sterownik verbomat
Kocioł Kielar ECO2 35/25 kw
Powierzchnia użytkowa budynku 308 m2
Powierzchnia ogrzewana 240m2 z kotłownią
Zestawienia oraz bieżące statystyki spalania

staryk
Posty: 1255
Rejestracja: 29 lis 2017, o 22:07

Re: verbomat

Post autor: staryk » 25 paź 2018, o 14:53

Czy ktoś leci może teraz na varmo i mógłby się podzielić ustawieniami?

Wysłane z mojego Nokia 3310 przy użyciu Tapatalka


Awatar użytkownika
czp01
Posty: 707
Rejestracja: 24 paź 2013, o 22:03
Lokalizacja: Rybnik
Kontakt:

Re: verbomat

Post autor: czp01 » 25 paź 2018, o 16:10

W tym roku mam ten sam ekogroszek co w poprzednim czyli z KWK Chwałowice ale gradacja tegorocznego jest o wiele drobniejsza tak, że wg. pierwszego wstępnego wyliczenia muszę przestawić podawanie ślimaka z 4,16 z ubiegłego roku na 5,35 grama na 1 s aktualnie. Dla pewności zrobię jeszcze z jedną próbę i zobaczymy czy 5,35 jest poprawnie. :) Po prostu drobniejszej frakcji ślimak więcej zbiera no i jest nowa rura a to też może mieć wpływ na ilość podawania na 1 sekundę. :)
________________________________________
Mój sterownik verbomat
Kocioł Kielar ECO2 35/25 kw
Powierzchnia użytkowa budynku 308 m2
Powierzchnia ogrzewana 240m2 z kotłownią
Zestawienia oraz bieżące statystyki spalania

staryk
Posty: 1255
Rejestracja: 29 lis 2017, o 22:07

Re: verbomat

Post autor: staryk » 25 paź 2018, o 17:11

Czy znow strona ie leży?

Wysłane z mojego Nokia 3310 przy użyciu Tapatalka


Awatar użytkownika
czp01
Posty: 707
Rejestracja: 24 paź 2013, o 22:03
Lokalizacja: Rybnik
Kontakt:

Re: verbomat

Post autor: czp01 » 25 paź 2018, o 18:16

U mnie leży i zero reakcji :(
________________________________________
Mój sterownik verbomat
Kocioł Kielar ECO2 35/25 kw
Powierzchnia użytkowa budynku 308 m2
Powierzchnia ogrzewana 240m2 z kotłownią
Zestawienia oraz bieżące statystyki spalania

staryk
Posty: 1255
Rejestracja: 29 lis 2017, o 22:07

Re: verbomat

Post autor: staryk » 25 paź 2018, o 18:28

Kurrr, chcialem ustawiac bo masakra spalanie a tu lipa

Wysłane z mojego Nokia 3310 przy użyciu Tapatalka


Awatar użytkownika
czp01
Posty: 707
Rejestracja: 24 paź 2013, o 22:03
Lokalizacja: Rybnik
Kontakt:

Re: verbomat

Post autor: czp01 » 25 paź 2018, o 18:46

No sieć jest - pewnie to jakieś chwilowe kłopoty :)
________________________________________
Mój sterownik verbomat
Kocioł Kielar ECO2 35/25 kw
Powierzchnia użytkowa budynku 308 m2
Powierzchnia ogrzewana 240m2 z kotłownią
Zestawienia oraz bieżące statystyki spalania

staryk
Posty: 1255
Rejestracja: 29 lis 2017, o 22:07

Re: verbomat

Post autor: staryk » 25 paź 2018, o 19:02

No jest teraz poszlo

Wysłane z mojego Nokia 3310 przy użyciu Tapatalka


staryk
Posty: 1255
Rejestracja: 29 lis 2017, o 22:07

Re: verbomat

Post autor: staryk » 25 paź 2018, o 21:40

Czy ktoś wie jak zresetować spalanie? Da się to zrobić w jakiś sposób jak ster się restartnie

Wysłane z mojego Nokia 3310 przy użyciu Tapatalka


Awatar użytkownika
lucjans54
Posty: 11
Rejestracja: 17 lip 2018, o 21:01

Re: verbomat

Post autor: lucjans54 » 25 paź 2018, o 22:23

witam
soft v44, nie mogę ustawić kalibracji dmuchawy nic się nie zmienia
po przyciśnięciu np. 7-8 -9 dmuchawa w ogóle nie nie reaguje
tak samo na max obroty ktoś pomoże
menu instalatora :kalibracja dmuchawy

klucjans

Awatar użytkownika
czp01
Posty: 707
Rejestracja: 24 paź 2013, o 22:03
Lokalizacja: Rybnik
Kontakt:

Re: verbomat

Post autor: czp01 » 26 paź 2018, o 08:56

Robisz kalibrację dmuchawy bezpośrednio na sterze ?
________________________________________
Mój sterownik verbomat
Kocioł Kielar ECO2 35/25 kw
Powierzchnia użytkowa budynku 308 m2
Powierzchnia ogrzewana 240m2 z kotłownią
Zestawienia oraz bieżące statystyki spalania

Awatar użytkownika
lucjans54
Posty: 11
Rejestracja: 17 lip 2018, o 21:01

Re: verbomat

Post autor: lucjans54 » 26 paź 2018, o 11:11

Tak bezpośrednio na sterze
coś nie tak ?

ODPOWIEDZ